O NAMA

Poštovan-e-i,

Ovo je zvanična stranica Nezavisnog samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Srednjobosanskog kantona, namjena prije svih članovima Sindikata, svim prosvjetnim radnicima kao i ostalim građanima zainteresiranim za radnička prava.

Cilj otvaranja ove stranice je sljedeći:

  1. Da se članovi Sindikata, oni koji to namjeravaju postati, te radnici iz dugih djelatnosti kao i zainteresirani građani, pravovremeno i istinito informišu o problematici sa kojom se suočavaju prosvjetni radnici, u ostvarivanju svog radno-pravnog i ekonomsko-socijalnog statusa.
  2. Da se članovi Sindikata pravovremeno i istinito informišu o svim aktivnostima koje provodi Sindikat, te radom njegovih organa i tijela.
  3. Da svako od nas sebe preispita da li je dovoljno aktivan i dovoljno doprinosi borbi za poboljšanje svog ekonomsko-socijalnog i radno-pravnog statusa ili pasivno čeka da mu to neki drugi urade.

Naše postojanje i djelovanje u društvu stvara podjeljeno mišljenje o nama u sljedećem smislu:

  • Oni koji prihvaćaju civilizacijske tekovine sindikalnog pokreta kao jedinog ,istinskog i zakonitog zastupnika interesa radnika, te žele da svojim članstvom i aktivnim djelovanjem da doprinesu boljem statusu radnika
  • Oni kojima smo smetnja i prepreka u provođenju nezakonitosti, samovolje, nepotizma, neznanja, nestručnosti ,te čiji su lični i partikularni interesi iznad općih

Uvjereni smo da je velika većina radnika i građana na strani pravde, poštenja, znanja, stručnosti i morala te ih pozivamo da umjesto pasivnog posmatrača postanu aktivan član u gradnji boljeg, pravednijeg , poštenijeg, stručnijeg i moralnijeg društva.

Sve dobronamjerne sugestije i kritike rado ćemo prihvatiti, što će doprinjeti kvalitetnijem i efikasnijem našem radu.

Zahvalni smo i onim nedobronamjernim kritičarima, kojih će svakako biti,  jer će nas ojačati i dati dodatni impuls u našoj borbi, a njih legitimirati na kojoj su strani.

Uz sindikalni pozdrav,

ZAJEDNO SMO JAČI!

                                                                                                                                                  Upravni odbor