SAOPĆENJE 5.OKTOBAR-SVJETSKI DAN NASTAVNIKA

Poštovane koleginice i kolege,

Dana 5.10.2019.godine, u prostorijama hotela „Vrbas“ u Donjem Vakufu, održana je centralna manifestacija obilježavanja 5. oktobra-Svjetskog dana nastavnika.

Organizator manifestacije je SP I osnovne škole Donji Vakuf a generalni pokrovitelj Nezavisni samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Srednjobosanskog kantona.

U kulturnom dijelu programa učestovali su učenici I osnovne škole Donji Vakuf i učenici Osnovne muzičke škole Bugojno sa svojim nastavnicima u svojstu mentora.

Na samom počeku sve prisutne i goste su pozdravili i poželjeli dobrodošlicu Samir Šeremet, sindikalni povjerenik I osnovne škole Donji Vakuf i Selvedina Fazlagić, direktorica škole.

O značaju i obilježavanju 5. oktobra-Svjetskog dana nastavnika govorila je Arnela Šego, članica Upravnog odbora NSSOOIO SBK.

O aktuelnostima u obrazovanju na području Srednjobosanskog kantona govorio je Muhamed Pajić, predsjenik Upravnog odbora NSSOOIOSBK.

Na svečanosti je upriličena dodjela priznanja za uspješnost u sindikalnom  radu i aktivnizmu, te odgojno-obrazovnom procesu.

Izvještaj o radu Komisije za dodjelu priznanja podnio je član Upravnog odbora Gazić Smajo, nakon čega su priznanja uručena sljedećim članovima:

  1. Travnjak Azra, nastavnica razredne nastave OŠ „Kaćuni“Busovača
  2. Boja Fikret, nastavnik razredne nastave OŠ „Kiseljak 2“Kiseljak 
  3. Čorbić Adnan, profesor geografije OŠ „Turbe“ Travnik
  4. Mračkić Mirhad, profesor razredne nastave OŠ „Muhsin Rizvić“ Fojnica
  5. Hasić Zijad, nastavnik likovne kulture OŠ „Kiseljak“ Kiseljak

Nakon okončanja oficijelnog dijela prograna upriličena je zajednička večera i zabavne ige i tombola.

U muzičkom dijelu programa prisutne je zabavljao Rijad Rahmanović, nadolazeća muzička zvijezda Gradna sa područja općine Donji Vakuf.

Upravni odbor se zahvaljuje svim članovima koji su svojim prisustvom uveličali ovu zajedničku svečanost.

Upravni odbor se posebno zahvaljuje Sindikalnoj podružnici I osnovne škole Donji Vakuf zajedno sa direktoricom škole, na izuzetnoj organizaciji 5. oktobra –Svjetskog dana nastavnika. 

S poštovanjem, predsjednik Muhamed Pajić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *