INFORMACIJA- KOLEKTIVNI UGOVOR

Poštovane koleginice i kolege,

Dana 05.06.2020.godine, u zgradi Vlade Srednjobosanskog kantona, zaključen je i potpisam Kolektivni ugovor za djelatnost osnovnog obrazovanja u Srednjeobosanskom kantonu.

Kolektivni ugovor je u ime Vlade potpisao Tahir Lendo-premijer a u ime Sindikata osnovnog obrazovanja Muhamed Pajić-predsjednik NSSOOIO SBK i Goran Puletić-predsjednik NSUUOŠ KSB.

U  narednom periodu, Kolektivnim ugovorom je zakonski regulisan i zaštićen radno-pravni i ekonomsko-socijalni status zaposlenih u osnovnim školama na području Srednjobosanskog kantona, što će istima pružiti sigurnost u radu i veću posvećenost sopstvenim radnim obavezama.

Sve sindikalne podružnice će kopiju Kolektivnog ugovora dobiti na sjednici Skupštine NSSOOIO SBK koje će se oržati u narednom periodu,  koja je bila odgođena zbog pandemije virusa Covid-19.

Koristim priliku da se u ime Upravnog odbora i Pregovaračkog tima Sindikata zahvalim svim našim članovima na razumjevanju, strpljenju, povjerenju i podršci,  Ministarstvu obrazovanja na korektnom vođenju pregovora, te Vladi na prihvtanju kompromisnog rješenja u cilju okončanja pregovora na zadovoljavajući način za obje strane.

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK

Muhamed Pajić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *