INFORMACIJA

Poštovane koleginice i kolege,

Povodom 8. marta-Međunarodnog dana žena, u prostorijama Internacionalnog univerziteta Travnik u Travniku, održan je okrugli sto na teme:

  1. Da li su žene bolje liderke u  kriznim situcijama
  2. Ekonomsko-socijalni i radno-pravni status zaposlenih u osnovnom obrazovanju na području Srednjobosanskog kantona

Više slika na linku https://nssooiosbk.com.ba/galerija/

Organizator okruglog stlola je Sekcija žena Nezavisnog samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Srednjobosanskog kantona.

Uvodna izlaganja na temu „Dali su žene bolje liderke u kriznim situacijama“ podijele su Aida Medić-predsjenica Sekicije žena i Mirela Durmić-Alibegović-dopredsjenica sekcije.

Uvodnja izlaganja na temu „Ekonomsko-socijalni i radno-pravni status zaposlenih u osnovnom obrazovanja na području Srednjobosanskog kantona“ podnijeli su Muhamed Pajić-predsjenik Upravnog odbora Nezavisnog samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Srednjobosanskog kantona i Azra Memija-dopredsjednica.

Nakon vrlo konstruktivnih diskusija i konstatacija usvojeni su zaključci, koji će biti uzeti u obzir prilkom budućih aktivnosti Sindikata.

Po okončanju je priređena mala svečanost i koktel. Upravni odbor se zahvaljuje svim učesnicima na učešću a posebno Sekciji žena na organizaciji obilježavanja 8.marta-Međunarodnog dana žena.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *