5. OKTOBAR-SVJETSKI DAN NASTAVNIKA

Poštovane koleginice i kolege, 

Na 13. sjednici Upravnog obrora Nezavisnog samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja  Srednjobosanskog kantona, održanoj 09.09.2023.godine u Travniku, usvojen je Zaključak u vezi  obilježavanja 5. oktobra-Svjetskog dana nastavnika. 

U skladu sa usvojenim Zaključkom Upravnog odbora, obilježavanje će se obaviti 5. oktobra (četvrtak)  2023.godine, u dvje faze. 

I-faza-obilježavanje u školi: 

Zadužuje se svaki sindikalni povjerenik da obavi konsultacije sa direktorom škole i da skupa sačine  program obilježavanja 5. oktobra-Svjetskog dana nastavnika, unutar svoje škole. Naime, u skladu sa  članom 18 Kolektivnog ugovora za osnovne škole, 5.oktobar je radni i nenastavni dan u školi. Škole su  obavezne u GPiP škole sačiniti program obilježavanja 5. oktobra, te isti realizirati u prostorijama škole. 

Nakon okončanja oficijelnog dijela programa, moguće je organizirati i zajedniki ručak, posjete, druženje  i sl. 

II-faza-obilježavanje na centralnom nivu Sindikata 

Centralna manifestacija obilježavanja 5. okotobra-Svjetskog dana nastavnika održat će se  5.10.2023.godine u Travniku, sa početkom u 18 sati. 

Objekat u kome će se održati svečanost će biti naknadno izabran u zavisnosti od broja prijavljenih  učesnika. 

U sklopu programa bit će održana svečana sjednica otvorenog tipa za sve koji žele prisustvovati. Nakon sjednice bit će organiziran zajednička večera sa druženjem za sve prisutne članove. 

Sve sindikalne podružnice treba da izvrše konsultacije sa svojim članovima, te utvrde tačan broj članova  iz svoje sindikalne podružnice, koji žele prisustvovati svečanosti. 

Svaka sindikalna podružnica treba da uplati kotizaciju za prisustvo na večeri i zabavi u iznosu od po  15, 00 KM za svakog svog člana.

Sredstva se mogu uplatiti iz članarine podružnice ili ličnim učešćem osoba koje izraze želju za  

Travnik:14.07.2017. Broj:93/17 

prisustvom. 

U kotizaciju je uračunata, kopmletna večera (hladna plata, glavno jelo, salata, kolač i dva pića) sa  muzikom, dok će ostali dio troškova kompenzovat iz sredstava Upravnog odbora. 

Sindikalni povjerenik je obavezan da spisak učesnika dostavi na mail: sinos.tr@bih.net.ba najkasnije  do 27.09.2023.godine (srijeda), te izvrši uplatu sredstava na račun broj: 1610000172240098 sa  naznakom kotizacija za 5. oktobar. 

Molim sindikalne povjerenike da se pridržavaju datih termina, obzirom da je to neophodno zbog tehničke organizacije. Naknadnih upisivanja ili ispisivanja neće biti moguće. 

S poštovanjem,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *