5.OKTOBAR-SVJETSKI DAN NASTAVNIKA

Poštovane koleginice i kolege.

 

Na osnovu zahtjeva Sindikata i Nastavničkih vijeća iz pojedinih škola, u Kalendaru rada za osnovne škole u šk.2018/19. godini, predviđeno je da 5. oktobar-Svjetski dan nastavnika u školama na području Srednjobosanskog kantona bude radni, a ne nastavni dan.

Sve škole bi trebale osmisliti aktivnosti kojim će se ovaj Dan na primjetan i dostojanstven način obilježiti, te na taj način afirmirati obrazovanje kao djelatnost i zvanje prosvjetnog radnika.

Moguće aktivnosti su: svečana sjednica Nastavničkog vijeća, dodjela zahvalnica zaslužnim radnicima, svečana akademija, zajdnički koktel i sl.

Obzirom da je ovo radni a ne nastavni dan, koji se treba obilježiti u krugu škole, isti ne bi trebalo koristiti za jednodnevne shoping izlete i time obesmisliti ovaj Dan.

Centralna manifestacija obilježavanja 5. oktobra-Svjetskog dana nastavnika održat će se 05.10.2018.godine u PC PROM-AR u Travniku (Dolac n/l preko puta restorana i motela „Bajra“ ) sa početkom u 19 sati.

PC PROM-AR posjeduje vlastiti parking i sobe za noćenje. Ukoliko postoji poreba za noćenjem za pojedine učesnike iz udaljenijih mjesta, isto će biti  obezbjeđeno.

Program obilježavanja 5. oktobra-Svjetskog dana nastavnika sastoji se iz 3 dijela:

  • Oficijelnog
  • Kulturnog
  • Zabavnog

U oficijelnom dijelu programa predviđeno je obraćanje pojedinih članova Sindikate i gostiju, te dodjela priznanja zaslužnim sindikalnim aktivistima i prosvjetnim radnicaima.

U kulturnom dijelu programa učestvovat će učenici i nastavnici iz određenih škola sa područja Srednjobosanskog kantona. U zabavnom dijelu programa predviđene su određene zabavne igre, vrijedna tombola i sl. Za ugodnu i veselu atmosferu zadužen je orkestar sa muzičarima iz naše regije.

Predviđena je zajednička večera sa sljedećim menijem:

  • Hladno predjelo-meso ,sir…
  • Glavno jelo-kombinacija 2 vrste mesa sa prilogom
  • Salata
  • Kolač
  • Mineralna voda
  • Jedno piće po izboru
  • Kafa

Cijena kompletnog aranžmana iznosi 25 KM po osobi.

Sindikalna podružnica će sama u skladu sa svojim mogućnostima odabrati način finansiranja (da kopletan aranžman snosi podružnica, da se izvrši sufinansiranje podružnice i članova ili da članovi vrši samofinansiranje).

Za ovu svečanost štampat će se ulaznice koje će biti dostavljene sindikalnim povjerenicima ili članovima Upravnog odbora sa područja matične općine. Ulaznica sadrži kupon za ulaz i kupon za večeru.

Svaki sindikalni povjerenik će distribuirati ulaznice svojim članovima i sačiniti spisak učesnika.

Sindikalni povjerenik je obavezan svaku „prodatu“ ulaznicu ovjeriti pečatom sindikalne podružnice na oba kupona.

Spisak učesnika i novac povjerenik će predati konobaru, kako bi isti mogao kontrolisati kupone.

Sindikalni povjerenik je obavezan spisak dostaviti Sindikatu najkasnije do 02.05.2018.godine (utorak) kako bi se moglo predati tačno brojno stanje učesnika.

Obzirom da je broj mjesta ograničen, molim kolege da sve aktivnosti izvrše u skladu sa ovim uputstvom, kako se ne bi napravila gužva i kako bi svaki član imao svoje rezervirano mjesto.

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK

Muhamed Pajić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *