INFORMACIJA-SAOPĆENJE

Poštovane-i,

Dana 5.10.2018.godine, u prostorijama PC „PROM-AR“ u Travniku,  u organizaciji Nezavisnog samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Srednjobosanskog kantona, održana je centralna manifestacija obilježavanja 5. oktobra-Svjetskog dana nastavnika.

U prisustvu oko 120 članova i gostiju, održan je prigodan kulturni program u organizaciju učenika i nastavnika osnovnih škola sa područja Srednjobosanskog kantona.

O značaju 5. okotobra, njegovom utemeljenju i načunu obilježavan ja govorila je Jasminka Mavrković, članica Upravnog odbora Nezavisnog samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Srednjobosanskog kantona.

O aktuelnom stanju u obrazovanju i radno-pravnom statusu zaposlenih u osnovnim školama na području Srednjobosanskog kantona, govorio je predsjednik Upravnog odbora Nezavisnog samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Srednjobosanskog kantona Muhamded Pajić.

U ime gostiju prisutnima se obratio dr. Muraif Hajdar, direktor II osnovne škole Bugojno, te ukazao na važnost obrazovanja i ulogu nastavnika u tom procesu.

Ova svečanost je bila prilika da Nezavisni samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Srednjobosanskog kantona dodjeli priznanja određenom broju svojih članovima za doprinos u radu i organizaciji Sindikata, te nesbičan doprinos u odgojno obrazovnom pradu.

Priznanja uz prigodan poklon dobili su sljedeći prosvjetni radnici:

  1. Agić Asima, profesorica razredne nastave u OŠ „Berta Kučera“ Jajce
  2. Osmanagić Ibrahim, profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja u OŠ „Travnik“ Travnik
  3. Marvrković Jasminka, nastavnica likovne kulture u I OŠ Donji Vakuf
  4. Hodžić Nermin, nastavnik tjelesnog i zdravstvenog odgoja u OŠ „Kaćuni“ Busovača
  5. Atić Melisa, nastavnica razredne nastave u II OŠ Bugojno
  6. Karamustafić Ešref, profesor historije u OŠ „Gornji Vakuf“ Gornji Vbakuf-Uskoplje
  7. Jusufbašić Nađa, nastavnica razredne nastave u OŠ „Drvetine“Bugojno

Nakon svečanosti upriličena je zajednička večera i druženje prosvjetnih radnika.

Upravni odbor se ovom prilikuom zahvaljuje svim svojim članovima koji su odlučili da 5. oktobra budu zajedno, te učine korak ka afirmaciji obrazovanja i poziva prosvjetnog radnika.

Upravni odbor posebnu zahvalnost upućuje određenom broju direktora škola koji su uveličali svečanost i pokazali širinu u poimanju zajedništva za opću društvenu vrijednost.

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK

Muhamed Pajić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *