INFORMACIJA SA SEMINARA

Poštovane koleginice i kolege,

Dana 14.06.2019.godine, u prostorijama hotela „Central“ u Vitezu, uz prisustvo oko 80 članova, u organizaciji Nezavisnog samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Srednjobosanskog kantonu, održan je edukativni seminar za sindikalne aktiviste i članove Sindikata.

Seminar je otvorila i prisutne pozdravila Azra Memija, dopredsjenica Upravnog odbora Nezavisnog samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Srednjobosanskog kantona.

Temu 1. „Aktuelni ekonomsko-politički trendovi i pretpostavke za poboljšanje radnika“ prezentitao je dr. Adis Arapović, politolog-docent na Pravnom fakultetu univerziteta u Zenici, redovni predavač u Školi za političke studije Vijeća Evrope u Bosni i Hercegovini i savjetnik u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Temu 2. „Zaštita i ostvarivanje prava radnika pravnim putem“ realizirao je Nedim Grabus, stručni saradnik u advokatskoj kancelariji Irsana Kukića

Ova tema je realizirana umjesto teme „Sindikalno organiziranje, djelovanje, zakonsko pozicioniranje i način ostvarivanja radničkih prava“ zbog bolesti i hitne hiruške intervencije za prof. Faruka Bešlića.

Temau 3: „Osnovno obrazovanje na području Srednjobosanskog kantona-prepreke i mogućnosti unapređenja“ prezentirao je Muhamed Pajić , predsjednik Upravnog odbora Nezavisnog samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Srednjobosanskog kantona.

Nakon pitanja i diskusija po svakoj temi izvršena je evaluacija seminara, te prisutnima su dodjeljeni certifikati.

Na kraju seminara organiziran je zajednički ručak za učesnike seminara ,te su razmjenjena mišljenja.

Upravni odbor se ovim putem zahvaljuje svim učesnicima seminara a posebno članovima koji su učestvovali u pripremi i organizaciji istog.

Prezentacije tema možete pogledati na stranici http://nssooiosbk.com.ba u odnosi sa javnošću

S poštovanjem, PREDSJEDNIK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *