OBILJEŽAVANJE 5. OKTOBRA-SVJETSKOG DANA NASTAVNIKA

Poštovane koleginice i kolege,

  1. oktobar se u cijelom svijetu obilježava kao Svjetski dan nastavnika, sa ciljem da se ukaže na značaj obrazovanja u društvu, probleme u obrazovanju, put napretka i razvoja obrazovnog sistema, te društvenu i materijalnu poziciju prosvjetnih radnika.

Shodno dosadašnjoj tradiciji i praksi, 5. oktobar-Svjetski dan nastavnika Nezavisni samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Srednjobosanskog kantona će obilježiti na primjeren i dostojanstven način, u skadu sa zaključkom Upravnog odbora.

U svim školama bi bilo poželjno da direktor i sindikalni povjerenik dana 4.10.2019.godine (petak) sačine program obilježavanja kojim bi se afirmisala škola, značaj obrazovanja i pozicija prosvjetnih radnika.

U tom smislu moguće su sljedeće aktivnosti: skrećenje nastave u kom vremenu bi bila organizirana svečana sjednica, dodjela priznanja zaslužnim ranicima,  zajednički koktel i sl.

Centralna manifestacija obilježavanja 5. okotobra-Svjetskog dana nastavnika održat će se 5.10.2019.godine (subota )u prostorijama hotela „Vrbas“ u Donjem Vakufu, sa početkom u 19 sati.

Domaćin i organizator obilježavanja je SP I OŠ Donji Vakuf a pokrovitelj Upravni odbor NSSOOIO SBK.

Okvirni program obilježavanja:

  1. Obraćanja predstavnika Sindikata i gostiju
  2. Kulturni program 
  3. Dodjela priznanja zaslužnim članovima i aktivistima Sindikata za sindikalni i odgojno-obrazovni rad 
  4. Zabavne igre i tombola
  5. Zajednička večera i druženje

Svi sindikalni povjerenici su obavezni da Upravnom odboru dostave brojno stanje učesnika obilježavanja centralne manifestacije za koje će se štampati odgovarajuće ulaznice i kuponi za večeru, najkasnije do 02.10.2019.godine.

Sindikalni povjerenik će dobiti ulaznice za svoje članove a uplatu izvršiti tokom večeri kod ovlaštene osobe hotela. 

Uplata će biti izvršena prema broju prijavljenih članova bez obzira na eventualno odsustvo a neprijavljeni članovi neće moći dobiti ulaznice.

Molimo naše članove da imaju razumjevanja, jer svaki drugačiji pristup stvara organizacijske probleme i konfuziju.

Cijena aranžmana po osobi iznosi 25,00KM

U cijeni je uračunata večera sa muzikom. 

Meni za večeru: mineralna voda, supa, glavno jelo, salata, kolač,piće po izboru

Sindikane podružnice imaju slobodu u smislu organizacije dolaska i finansiranja (lično finansiranje, finansiranje od strane podružnice ili sufinansiranje članova i podružnica).

 

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK

Muhamed Pajić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *