INFORMACIJA SA SASTANKA

Poštovane kolginice i kolege,

Dana 10.05.2022.godine, u prostorijama Vlade Srednjobosanskog kantona, održan je sastanak Komisje za Pravilnik o ocjenjivanju, napredovanju i sticanju statusa učitelja, nastavnika, profesora i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama Srednjobosanskog kantona.

Sastanku su prisustvovali svi članovi Komisije, a isti je vodio zamjenik predsjednika Ivica Augustinović.

Na sastanku je utvrđen sljedeći dnevni red:

  1. Implementacija člana 17. Pravilnika o ocjenjivanju, napredovanju i sticanju statusa učitelja, nastavnika, profesora i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama Srednjobosanskog kantona.
  2. Evaluacija dosadašnjeg rada privremenih savjetnika
  3. Razno

1. U cilju da se primjena Pravilnika u svim osnovnim i srednjim školama na području Srednjobosanskog kantona provede na jedinstven način, Komisija je izvršila detaljnu analizu člana 17, te usvaglasila upustvo za primjenu.

Uputstvo za primjenu će biti dostavljeno u sve osnovne i srednje škole na postupanje.

Prilikom vrednovanja, Komisije u školama su obavezne da postupaju u skladu sa dostavljenim uputstvom.

2. Komisija je zauzela stav da se evaluacija rada privremenih savjetnika obavi nakon što isti obave kopletan nadzor, kako  bi privremeni savjetnici obavili stručno-pedagoški nadzor u relaksiranoj atmosferi, bez dodatnih opterećenja.

3. Stručno pedagoški nadzor treba okončati do kraja nastavne godine, kako bi direktori škola mogli na vrijeme dostaviti dokumentaciju  Ministarstvu za kandidate koji su u procesu sticanja zvanja.

S poštovanjem,

  PREDSJEDNIK

Muhamed Pajić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *