INFORMACIJA SA PREGOVORA

Poštovane koleginice i kolege,

Dana 14.11.2019.godine, u zgradi Vlade Srednjobosanskog kantona, održan je nastavak pregovora vezanih za Kolektivni ugovor, između Pregovaračkih timova Sindikata osnovnog obrazovanja i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona.

Nakon dužeg pregovaranja, strane su postigle saglasnost u vezi odredbi Kolektivnog ugovora za osnovne škole u Srednjobosanskom kantonu, sa zaključkom da uži dio Pregovaračkih timova naknadno urade tehnički dio teksta.

Dana 15.11.2019.godine, ovlašteni predstavnici Pregovaračkih timova su izvršili dodatne tehničke konsultacije tj. usaglasili formu teksta Kolektivnog ugovora.

Ovako usaglašeni tekst Kolektivnog ugovora će biti dostavljen na razmatranje Pregovaračkom timu Vlade, koji će se očitovati o istom.

Ukoliko se Pregovarački tim Vlade pozitivno odredi, tekst Kolektivnog ugovora će se dostaviti na očitovanje Sindikatu i Vladi.

Ukoliko obje strane prihvate tekst Kolektivnog ugovora isti će biti potpisan, uprotivnom strane u pregovorima će se odrediti o daljnjim postupcima i ativnostima.

S poštovanjem, predjsednik Pajić Muhamed

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *