5. OKTOBAR-SVJETSKI DAN NASTAVNIKA

Poštovane koleginice i kolege,

Povodom 5.oktobra-Svjetskog dana nastavnika, Nezavisni samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Srednjobosanskog kantona je u sali Internacionalnog univerziteta Travnik, održao svečanu sjednicu Skupštine.

Sjednicu je otvorila i prisutne pozdravila dopredsjednica Upravnog odbora NSSOOIO SBK Azra Memija, te naglasila zanačaj poziva prosvjetnog radnika u društvu.

PREGLEDAJ GALERIJU SLIKA SA OBILJEŽAVANJA DANA NASTAVNIKA 5. oktobar 2020

U ime gostiju prisutne je pozdravio počasni član Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Srednjobosanskog kantona, te bivši dugogodišnji predsjednik Kantonalnog odbora Nedžad Jahić, te govorio o potrebi jedinstva u Sindikatu i među Sindikatima.

O značaju 5. oktobra, negovom proglašenju i obilježavanju u svijetu govorio je Smajo Gazić, član Upravnog odbora NSSOOIO SBK.

O društvenim aktuelnostima i njihovim refleksijama na stanje u obrazovanju na području Srednjobosanskog kantona i šire, govorio je Muhamed Pajić predsjednik Upravnog odbora NSSOOIO SBK, te istakao da „obrazovanje nije društvena potrošnja nego je najsigurnija investicija u budućnost, razvoj i napredak društva“.

Nakon kulturnog dijela programa u kome su učestvovali nastavnici Osnovne muzičke škole Travnik, pod vodstvom Seje Smajiša sa harmonikom, te moderatorima Žaklinom Hodžić i Lejlom Pružan, pristupilo se dodjeli priznanja zaslužnim sindikalnim aktivistima i uspješnim prosvjetnim radnicima.

Priznanje su dobili sljedeći prosvjetni radnici:

  1. Sušić Samir SP OŠ „Voljevac“ Gornji Vakuf-Uskolje
  2. Dedić Lejla SP OŠ „Drvetine“ Bugojno
  3. Muminović Besim SP II osnovna škola Bugojno
  4. Topalović-Smajić Mirela SP OŠ „Berta Kučera“ Jajce
  5. Mašetić Zijad SP OŠ „Pajić Polje“ Gornji Vakuf-Uskoplje

Priznanja su uručili istaknuti sindikalni aktivisti Redžić Jasna SP OŠ „Berta Kučera“ Jajce i Čorbić Adnan SP OŠ „Turbe“ Travnik.

U ime svih dobitnika priznanja zahvalio se Sušić Samir.

Dodjeljena su dva podsthumna priznanja za istaknute članove Sindikata:

  1. Lendo Saudin OŠ „Dolac“ Travnik
  2. Murtić Hikmet OŠ „Kiseljak 1“ Kiseljak

Ova priznanja je primila Mameledžija Amela SP OŠ „Dolac“ Travnik, te će naknadno biti uručena porodici.

Plaketa za prvog počasnog člana Nezavisnog samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Srednjobosanskog kantona dodjeljena je Prijić Vahidu a uručena od strane člana Upravnog odbora Jahić Aldina SP OŠ „Kiseljak 2“ Kiseljak. 

Nakon okončanja svečane sjednice upriličen je koktel za sve učesnike.

Upravni odbor se zahvaljuje svim prisutnim i gostima na učešću u ovoj svečanosti.

S poštovanjem, predsjednik Muhamed Pajić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *