SAOPĆENJE

Povodom 5.okotobra-Svjetskog dana nastavnika, u prostorijama Muzeja rodne kuće Ive Andrića u Travniku, održana je 3. (svečana) sjenica Upranog odbora nezavisnog samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Srednjobosanskog kantona, u proširenom sastavu.

Pored članova Upravnog odbora, sjednici su prisustvovali: predsjednik Nadzornog oodbora, predsjednik Komisije za statut, predsjednica Suda časti, predsjednica Sekcije žena i drugi istaknuti aktivisti.

5. oktobar 2021. godine – proširena sjednica Upravnog odbora NSSOIOSBK   PREGLEDAJ GALERIJU

Nakon intoniranja Himne Bosne i Hercegovine, odata je počast svim kolegama koji su preminuli u toku pnademije izazvane Covidom 19.

O utemeljenju 5. oktobra kao Svjetskog dana nastavnika, te njegovom značaju za prosvjetne radnike i cjelokupno društvo, govorila je Jasminka Mavrković, članica Upravnog odbora Sindikata.

O poziciji obrazovanja u društvu i statusu prosvjetnih radnika govorio je Muhamed Pajić, predsjednik Upravnog odbora nezavisnog samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Srednjobosanskog kantona, te posebno naglasio:

„Obrazovanje se ne smije tretirati kao društvena potrošnja nego kao sigurna i dugoročna investicija. Investirati u obrazovanje znači investirati u razvoj, napredak, prosperitet i budućnost. Bez kvalitetnog obrazovanja nema moralne obnove društva niti ekonomskog prosperiteta.“

Povodom 5.oktobra-Svjetskog dana nastavnika, Sindikat se javnosti obratio posebnim saopćenjem, koje je dostavljeno školama i medijima. Saopćenje je pročitala Azra Memija, dopredsjednica Upravnog odbora.

Tim povodom, za poseban doprinos u radu i afirmaciji Sindikata, te nesebičan doprinos u odgojno-obrazovnom radu, priznanje su dobili sljedeći prosvjetni radnici:

  1. Mameledžija Amela, profesorica razredne nastave u OŠ „Dolac“ Travnik
  2. Jahić Aldin, profesor sporta i tjelesnog odgoja u OŠ „Kiseljak 2“ Kiseljak
  3. Šego Arnela, nastavnica bosanskog jezika i književnosti u OŠ „Berta Kučera“ Jajce

Ova posebna svečanost je iskorištena da se jednom od oranizatora Nezavisnog samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Srednjobosanskog kantona, dugogodišnem članu Upravnog odbora i najistaknutijem aktivisti,  Hadžić Zuhdiji SP OŠ „Turbe“ Travnik, iskaže zahvalnost za nesbičan sindikalni rad i trud povodom odlaska u zasluženu penziju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *