O B A V I J E S T

Poštovane koleginice i kolege,

U posljednjih nekoliko dana, vođene su intenzivne konsultacije između Pregovaračkih timova Sindikata osnovnih i srednjih škola, Ministra obrazovanja, nauke, mladih kulture i sporta, te Premijera Vlade Srednjobosanskog kantona, po pitanju odredbi Kolektivnih ugovora koje su postale sporne.

Strane su postigle određeni kompromis, te će tekst Kolektivnih ugovora za osnovno i srednje obrazovanje biti u formi prijedloga na dnevnom redu Vlade Srednjobosanskog kantona dana 30.03.2023.godine.

U cilju postizanja kompromisa i zaključivanja Kolektivnih ugovora, Koordinacioni odbor sindikata osnovnih i srednjih škola Srednjobosanskog kantona je dana 29.03.2023.godine donio Odluku da se ŠTRAJK UPOZORENJA zakazan za 30.03.2023.godine PROLONGIRA do 04.04.2023.godine.

Ukoliko Vlada Srednjobosanskog kantona prihvati tekst Kolektivnog ugovora, Sindikati obrazovanja će Odluku o štrajku upozorenja staviti nan snage.

Ukoliko Vlada tekst Kolektivnog ugovora ne prihvati ili skine sa dnevnog reda, Sindikati obrazovanja će štrajk upozorenja provesti 04.04.2023.godine u skladu sa Odlukom i Pravilima o štrajku.

Molim sve članove Sindikata za razumjevanje, jer naš cilj nije remećenje nastavnog procesa nego zaključivanje Kolektivnog ugovora kojim bi zaštitili svoj radno-pravni i ekonomsko -socijalni status. S poštovanjem, predsjenik Pajić Muhamed

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *